Geen handgel op tram of metro wegens gevaar voor uitglijden

© Belgaimage
| MIVB-busreizigers stappen af aan halte Simonis.

Wie de Brusselse metro, tram of bus neemt, krijgt niet de mogelijkheid om zijn handen bij het instappen te ontsmetten met desinfecterende handgel. Volgens de MIVB is het risico op uitglijden te groot.

Uit een risicoanalyse concludeerde de MIVB dat het onvermijdelijk zou zijn dat handgel op de vloer van de voertuigen of de stations zou terechtkomen. Uit vrees dat iemand over de smurrie zou uitglijden, plaatst de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij liever geen automaten. Zeker bij vriestemperaturen kan dat gevaarlijke situaties opleveren.

Dat was althans het antwoord van een moderator van de MIVB op een vraag van een gebruiker op Twitter. "Het is slechts één van de redenen", licht MIVB-woordvoerder Guy Sablon in de krant La Capitale toe. "Maar het belangrijkste bezwaar om handgelautomaten te plaatsen, is logistiek. Overal dispensers installeren en die voortdurend bijvullen, dat is een enorme logistieke operatie. Reizigers hebben toch doorgaans hun eigen handgel op zak. Die is overal te verkrijgen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?