Internationaal treinverkeer naar Amsterdam kan hervatten

© Belga - BRUZZ
05/06/2023
Updated: 05/06/2023 09.21u

Door een storing reden er zondagavond en maandagochtend geen internationale treinen van Brussel naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam of omgekeerd. Intussen is de storing verholpen en zou het treinverkeer vanaf 9 uur kunnen hervatten.

Zondag ontstond in de namiddag een storing op de verkeersleidingspost. De storing was na korte tijd verholpen, maar keerde tegen de avond terug. Intussen werd storing maandaochtend verholpen.

Door de problemen reden er vanuit Brussel even geen internationale treinen naar Amsterdam en Schiphol Airport of omgekeerd.

Tussen Amsterdam en Brussel rijden normaal gezien dagelijks 12 InterCity-treinen,14 Thalys-treinen en twee Eurostar-treinen.

Harry Styles

Zondagavond trad Harry Styles op in de Ziggo Dome, een concertzaal in Amsterdam-Zuidoost. Door de storing moesten heel wat concertgangers die met de trein gekomen waren, ander vervoer naar huis regelen.

"ProRail en NS betreuren het dat we vannacht veel reizigers niet thuis hebben kunnen brengen en dat zij op het station hebben moeten overnachten. Dit is niet wat reizigers van ons mogen verwachten", klinkt het maandag bij ProRail, dat de oorzaak van de storing nog niet kon achterhalen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni