Geen verhoging tarief MIVB: ‘We gaan het openbaar vervoer toch niet ontoegankelijk maken’

© Bart Dewaele
| Alain Maron (Ecolo), Brussels minister van Milieu, Klimaat, Sociale Integratie, Gezondheid, Energie, Water, Netheid en de Haven van Brussel.

Tijdens een interview op radiozender BX1 ontkent Brussels minister van Leefmilieu, Energie, Klimaat, Netheid en de Haven Alain Maron (Ecolo) in alle talen dat een verhoging van de tarieven bij de MIVB aan de orde is: “Er moet een debat gevoerd worden, maar er is nog niet over gesproken in de raad van bestuur, dus al zeker nog niet in de regering”.

De minister geeft toe dat er sprake is van een lichte druk vanwege het MIVB-management maar zegt onmiddellijk ook “dat ze meer middelen willen, niet om de mensen te ambeteren, maar om de dienstverlening te verbeteren”.

Volgens Maron is dat gesprek nog niet gevoerd bij de raad van bestuur van de MIVB, dus al zeker niet in de regering. In eerste instantie wijst Maron op de noodzaak om de dienstverlening te verbeteren: “Maar we gaan het openbaar niet ontoegankelijk maken voor de mensen, dat zou compleet absurd zijn”.

Eerder kwam al uit dat de raad van bestuur een voorstel voor een tariefverhoging van de agenda had geschrapt wegens een “gebrek aan politiek draagvlak”. Achter de schermen zijn er wel gesprekken tussen de raad en de regering maar bevoegd minister Elke Van den Brandt (Groen) liet toen weten dat ze nog geen officieel voorstel van de MIVB hadden ontvangen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?