© Reine Nkiambote/BRUZZ | De elektrische deelsteps.

Gemeente Jette voert 67 dropzones voor elektrische steps in

┬ę Belga
20/02/2023

De Brusselse gemeente Jette gaat de strijd aan met het wildparkeren van elektrische deelsteps in de straten en op de voetpaden. Tegen de lente zullen 67 dropzones ingevoerd worden, zodat de overlast van rondslingerende steps wordt aangepakt. Dat maakt Nathalie De Swaef, schepen van Mobiliteit in Jette, bekend in een persbericht.

Elektrische deelsteps zijn erg populair, maar in heel wat Brusselse gemeenten zijn er nog geen specifieke parkeerplaatsen voor dit vervoermiddel. Het gevolg is dat steps lukraak op voetpaden en op straat komen te staan en vaak voetgangers of andere weggebruikers hinderen.

In Jette hebben ze beslist om de overlast aan te pakken met 67 dropzones, specifiek voor steps, op de gemeentewegen. De nieuwe zones voldoen aan de gewestelijke reglementering rond deelsteps.

Om de 300 meter

Bovendien stelt de gemeente Jette dat er op haar grondgebied ook nog 35 parkeerzones worden geïnstalleerd door het Brussels gewest. Daarmee zal er om de 300 meter een dropzone voor steps zijn.

"Ik bedank het gewest voor de subsidies voor de plaatsing van deze dropzones. Ik ben ervan overtuigd dat in dossiers als deze de dialoog tussen de gemeente en het gewest ons toelaat om de mobiliteit in de goede richting te laten gaan", stelt schepen De Swaef.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Mobiliteit, deelsteps, dropzones, wildparkeren, nathalie de swaef, Overlast, parkeerzones

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie