Gemeente Sint-Gillis biedt fietsopleidingen gratis aan

© PhotoNews
| Nog niet iedereen is even behendig op een fiets.

Om verplaatsingen per fiets verder te promoten, organiseert de gemeente Sint-Gillis samen met Pro-Velo en Brussel Mobiliteit in juni gratis fietsopleidingen. "Tijdens de lockdown hebben we vastgesteld dat er én minder verkeer is op straat én er meer interesse bestaat bij bewoners om te fietsen."

Normaal worden jaarlijks in de maand mei fietsateliers met Vollenbike aangeboden door de gemeente. Vanwege de coronamaatregelen konden die echter niet doorgaan. En net tijdens die lockdown namen meer Brusselaars dan ooit de fiets.

"Tijdens de lockdown hebben we vastgesteld dat er én minder verkeer is op straat én er meer interesse bestaat bij bewoners om te fietsen," aldus schepen van Duurzame Ontwikkeling Jos Raymenants (Ecolo-Groen) van Sint-Gillis. "Zo waren er dit jaar veel meer aanvragen voor Vollenbike. In die zin is de crisis een opportuniteit. Want vandaag zijn ook heel wat mensen geïnteresseerd om te leren fietsen die dat in normale tijden niet durven."

Om daarop in te spelen organiseert de gemeente in juni drie soorten fietsateliers: een basiscursus voor volwassenen om te leren fietsen, een vorming om zich met de fiets op een veilige manier te begeven in het verkeer en een vorming voor ouders om veilig met hun kinderen te fietsen in de stad. De lessen zullen iedere woensdag tussen 13u en 16u op het Moricharplein worden georganiseerd. Inschrijving is noodzakelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?