| Een auto rijdt in de richting die niet meer is toegelaten.

Getest: eenrichtingsverkeer in Elsense Graystraat nauwelijks nageleefd

AD, Renée Vervaet
© BRUZZ
16/11/2022

Het eenrichtingsverkeer in de Graystraat in Elsene wordt amper nageleefd. BRUZZ deed een steekproef en kon op een uur tijd liefst 40 overtredingen vaststellen.

Sinds eind oktober geldt er gedeeltelijk eenrichtingsverkeer in de Graystraat in Elsene, met name onder de Gray-Kroonbrug. Daardoor kan het autoverkeer niet langer van de Kerckxstraat naar de Tweebruggenstraat rijden. Maar volgens een steekproef van onze redactie, wordt het eenrichtingsverkeer er amper nageleefd.

Probleem gekend bij politie

De steekproef vond plaats gedurende de avondspits (18 - 19 uur) afgelopen donderdagavond. In totaal kon BRUZZ 40 overtredingen tegen het eenrichtingsverkeer vaststellen.

De politie van Elsene zegt op de hoogte te zijn van het probleem. “De bikers van Elsene houden er dagelijks controles”, aldus Ilse Van de Keere, woordvoerder van de politiezone Brussel hoofdstad Elsene. “Sinds begin november zijn er 73 processen-verbaal uitgeschreven.”

Verbindingsweg

De straat is een belangrijke verbindingsweg tussen het Flageyplein en het Jourdanplein, maar met de auto van het Flageyplein naar het Jourdanplein rijden via de Graystraat kan dus niet langer.

Het eenrichtingsverkeer moet er vooral voor zorgen dat de doorgang veiliger wordt voor fietsers en voetgangers, aangezien de weg te smal is om een vlotte doorgang van zowel automobilisten als fietsers te verzekeren. Fietsers, bussen en taxi’s mogen wel nog in beide richtingen onder de Gray-Kroonbrug rijden.

Verbordsbord Graystraat

| Het verbodsbord in de Graystraat.

De smalle doorgang

BRUZZ

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Mobiliteit, Graystraat, Good Move, eenrichtingsverkeer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni