Gewest neemt parking onder Wetstraat over

© PhotoNews
| Met de overname kan het Gewest de parking inpassen in het 'Stadsproject Wet'.

Het Gewest neemt het beheer van de parking onder de Wetstraat over. De parking telt momenteel 1.109 plaatsen, maar dat aantal wordt op termijn mogelijk verminderd.

De ondergrondse parking telt drie verdiepingen en ligt pal onder de Wetstraat. De ruimte loopt van de Kleine Ring tot aan de Etterbeeksesteenweg, goed voor 600 meter. De parking werd in de jaren zestig gebouwd en is tot nu uitgebaat door het bedrijf Interparking, dat een concessie voor vijftig jaar kreeg. Dit loopt dit jaar, op 29 november om precies te zijn, dus af.

De Brusselse regering heeft beslist om het beheer na die datum over te dragen aan het gewestelijk parkeeragentschap Parking.Brussels. Dat schrijft de Franstalige zakenkrant L’Echo en wordt aan onze redactie bevestigd door het agentschap.

Richtschema Europese wijk

De regering bekijkt momenteel hoe de parking kan ingepast worden in het richtschema voor de Europese wijk , dat de wijk moet omvormen tot een gemengde en dichtbevolkte buurt met een breed aanbod aan woningen en culturele activiteiten.

Zo stelt Brussel Mobiliteit volgens L'Echo in een strategische nota voor om het aantal plaatsen in de parking terug te dringen tot 500. Daarnaast zouden er meer plaatsen voor fietsen en mensen met een beperkte mobiliteit moeten komen.

Studies

"Momenteel lopen er studies naar de capaciteit van de parking. Wij zijn eerder voorstander van het schrappen van plaatsen op de weg zelf," reageert het kabinet van minister van Mobiliteit Pascal (SP.A) aan onze redactie.

Het kabinet laat nog weten dat er deze legislatuur sowieso geen beslissing meer genomen wordt over de toekomst van de parking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?