| Wielrenners rijden het liefst over glad asfalt.

Gewest reserveert 2 miljoen voor reparaties aan wegen voor Tourstart

TRO
© BRUZZ
04/04/2019

Het Brussels Gewest voorziet nog 2 miljoen euro voor infrastructuurverbeteringen voor de Tourstart in juli. De werken moeten zo snel mogelijk beginnen, meldt RTBF.

Een voorbijrazend peloton kun je niet over een weg vol gaten sturen. En dus moeten er nog verschillende delen van het parcours van de twee Touretappes die op 6 en 7 juli door het gewest trekken opgelapt worden. In totaal kost dat nog zo’n twee miljoen euro.

Het gaat om twee verschillende typen werken, vertelt Camille Thiry van Brussel Mobiliteit aan de RTBF: “Ten eerste het herasfalteren van grote delen wegen die niet in goede staat zijn. Daarnaast gaat het om geplande reparaties van kuilen of ingestorte riolen.” Het is de bedoeling dat de werken het verkeer niet te veel storen: “We zullen de meeste ‘s nachts of in het weekend uitvoeren.”

Het grootste deel van het budget gaat op aan het herasfalteren. Delen van de Tervurenlaan, Vorstlaan, Lambermontlaan en Mettewielaan worden volledig gerenoveerd.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Brussels Grand Départ , Tour de France , Grand Départ , Le Grand Départ

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni