Gezien: cafégangers zetten vuilnisblik in als snelheidsremmer

© DM3 via Twitter
| Een vuilnisblik als snelheidsremmer: of hoe burgers creatief op zoek gaan naar oplossingen voor de verkeersonveiligheid.

Op de Vlaamsesteenweg in het centrum van Brussel geldt een zone 30. Maar autobestuurders respecteren die niet altijd. Cafégangers kwamen er donderdag dan maar met een creatieve oplossing tegen snelheidsduivels op de proppen.

"Ik ben verbaasd dat er hier niet meer ongelukken gebeuren", zegt eigenares Martine van Café Daringman op de Vlaamsesteenweg. Auto's zouden er regelmatig aan een erg hoge snelheid door de straat razen. Donderdagavond was het genoeg geweest, vonden enkele cafégangers.

"Kort na elkaar reden twee auto's aan een snelheid van minstens 100 kilometer per uur door de straat", zegt een caféganger aan BRUZZ. Een andere caféganger heeft toen een vuilnisblik met een lange steel dat op het voetpad lag, op straat gelegd, op een manier dat auto's het object van ver konden zien.

"Een spontane actie die gewerkt heeft, want de auto's reden vanaf dan trager, omdat ze dachten dat het vuilblik van metaal gemaakt was", klinkt het. Volgens sommigen doet het stadsbestuur niet genoeg om snelheidsovertredingen tegen te gaan. "Er stond een tijdje een snelheidsmeter in de straat, maar die was na twee weken opnieuw weg", aldus de cafébazin.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?