Gezien: Wegpiraat in Schaarbeek scheurt rakelings langs fietser

© Google
| Het bijna-ongeluk vond plaats op de Van Ooststraat in Schaarbeek, die vorig jaar werd heraangelegd.

Een Schaarbeekse fietsster filmde donderdag hoe een roekeloze chauffeur haar net niet omver maait in de Van Ooststraat, op de fietsstrook in een zone 30. Ze roept op tot actie. "Ik wil niet sterven in het verkeer."

De vrouw droeg haar gsm in haar jaszak en filmt zo een chauffeur uit de tegengestelde rijrichting, die binnen de zone 30 inhaalt, op de afgebakende fietsstrook in de Van Ooststraat rijdt en de fietser rakelings voorbij raast.

Die straat werd vorig jaar nog maar heraangelegd, maar is ondanks de fietsstrook een gevaarlijke plek voor fietsers. Massa's auto's staan er dubbel geparkeerd, en met de vele wegpiraten, tramsporen en een experimenteel bobbelig asfalt is het elke keer weer een heksentoer.

'Lekker dubbel parkeren'

In haar bijbehorende Facebookpost roept de vrouw op tot een actieplan voor het verkeer. "Dit is dagelijkse kost", schrijft ze. "Ik heb er genoeg van."

"Is dit echt de gemeente die we willen? Waar fietsen een groot risico is? Waar je je auto lekker dubbel parkeert als je even gaat shoppen? Waar op rotondes parkeren geen probleem is? Waar er amper politie op de fiets is? Waar we verstikken in de uitlaatgassen?"

"Ik wil kunnen ademen. Ik wil echt niet sterven in het verkeer. Ik wil een stad met een actieplan, f*cking hell."

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?