| Fietsers maken een vuist op het Zaterdagplein en tekenden een geïmproviseerd fietspad op het omstreden kunstwerk.

Op het kunstwerk Tactile River op het Zaterdagplein is een fietspad geschilderd. Het geschilderde fietsje balt de vuist op het omstreden kunstwerk, dat buurtbewoners liever kwijt dan rijk zijn.

Brussel is een nieuw fietspad rijker. Of toch enkele meters geïmproviseerd guerillafietspad. Onbekenden hebben het omstreden kunstwerk Tactile River op het Zaterdagplein beschilderd met een fietspad en een fiets met een gebalde vuist, het logo van het fietsprotest Critical Mass.

Het Zaterdagplein, tot voor kort nog een doorsteek voor fietsers en voetgangers tussen de Lakensestraat en Sint-Katelijne, is nu onherbergzaam voor fietsers. Die moeten nu laveren tussen voetgangers en terrasstoelen op het trottoir.

fietsprotest zaterdagplein

| Het gebalde fietsje, het embleem van fietsprotest Critical Mass, op het kunstwerk op het Zaterdagplein.

Gemassacreerd plein

De installatie Tactile River is een initiatief van lokale handelaars, die wat meer leven in de wijk willen zien. Ze werd feestelijk ingehuldigd door onder andere mobiliteitsschepen Els Ampe (Open VLD) Maar meteen werd duidelijk dat niet iedereen laaiend enthousiast was over de kunstrivier.

Het piepkleine pleintje is gemassacreerd,” vertelde kunstenaar en buurtbewoner Benoît van Innis aan BRUZZ.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Gezien , Zaterdagplein , Tactile River

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni