Gezien: metrostation Park krijgt glazen lift na renovatie in 2020

© Brussel Mobiliteit
| De uitgang van metrostation Park krijgt in 2020 een grondige facelift.
Updated: 29-10-2019 - 08:23

Het metrostation Park, aan het Warandepark in het centrum van Brussel, zal dan toch gerenoveerd worden. De plannen dateren van 2014, maar worden in 2020 uit de koelkast gehaald. Brussel Mobiliteit heeft vandaag een simulatiebeeld verspreid van de toekomstige halte. Daarop is te zien hoe de uitgang een glazen liftconstructie krijgt.

Het metrostation stamt uit 1976 en huisvest op dit moment één van de dispatchingdiensten van de MIVB. Over twee jaar verhuist die dienst naar het nieuwe mobiliteitscentrum. In dat zogenoemde ‘Mobility Center’ komen het gewestelijke verkeerscontrolecentrum van Brussel Mobiliteit en de verschillende dispatchingsdiensten van de MIVB samen.

De MIVB verhuist dus in 2020 uit metrostation Park en dat is de aanleiding om de plannen voor de renovatie van het metrostation uit de koelkast te halen. Dat meldde La Dernière Heure in april en werd bevestigd door de woordvoerder van toenmalig minister van Mobiliteit Pascal Smet (one.brussels) aan BRUZZ.

Na de renovatie komt er een extra ingang aan de Warandeberg, liften voor personen met een beperkte mobiliteit en extra nooduitgangen, zo meldt de woordvoerder van minister Smet. De metrohalte zal worden opgefleurd met een schildering van fotografe Marie-Françoise Plissart. Het kostenplaatje wordt geraamd op 7 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?