Brussel krijgt in 2020 een geïntegreerd mobiliteitscentrum

HD
© BRUZZ
08/04/2019
Updated: 08/04/2019 16.25u

De verschillende dispatchings van de MIVB en het controlecentrum van Brussel Mobiliteit trekken bij elkaar in. De hoop is dat de efficiëntie van de verschillende diensten zal verbeteren.

Het nieuwe Brussels Mobility Center moet de communicatie tussen de verschillende diensten die het verkeer en de mobiliteit in Brussel opvolgen vlotter laten verlopen.

Nu zit Mobiris, het controlecentrum van Brussel Mobiliteit, nog aan het Noordstation. MIVB heeft zes verschillende dispatchingcentra verspreid op locaties doorheen de stad.

Vanaf 2020 zullen ze samen een locatie betrekken in het centrum van Brussel, in de buurt van Brussel Centraal. Het operationele centrum zal 2.484 m vierkante meter groot zijn met 1.424 vierkante meter voor de dispatchings van de MIVB, 413 vierkante meter voor Mobiris en 647 vierkante meter gemeenschappelijke ruimte.

Minder tussenstappen

Minister van mobiliteit Pascal Smet (SP.A) gelooft dat de verbeterde samenwerking een impact zal hebben voor de Brusselaar: "Brusselaars, MIVB-reizigers en pendelaars zullen alleen maar winnen bij nog betere informatie en communicatie dankzij een gecentraliseerd beheer van zowel boven- als ondergrondse vervoersmiddelen."

Mourad Essaouiki van de socialistische vakbond bij de MIVB is tevreden met het project: "Het gaat zeker helpen, nu zijn er teveel tussenstappen en vertragingen tussen de verschillende diensten. Een situatie zoals tijdens de aanslagen op 22 maart zal veel beter worden opgevangen wanneer alle diensten gecentraliseerd zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, Pascal Smet, Brussels Mobility Center, Mobiris, Brussel Mobiliteit, MIVB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni