Gezien: tijdelijke afstaphalte Noordstation

De tijdelijke afstaphalte aan het Noordplein.

De bussen van De Lijn stoppen vanaf maandag niet meer aan het Noordstation, door veiligheids- en netheidsproblemen in het ondergrondse gedeelte van het station, waar tot vandaag/zondag de bussen wel nog stoppen.

De Lijn heeft de eindhaltes tijdelijk verplaatst. Afstappen kan aan het Noordstation zelf, ter hoogte van busperron 9. Daar staat nu een tijdelijke bushalte, ongeveer honderd meter verwijderd van de gewoonlijke bushaltes. "Die hebben we vrijdag geplaatst", zegt woordvoerder van De Lijn Tom Van der Veken. Het grootste verschil is dat de tijdelijke halte niet overdekt is.

Opstappen kan vanaf maandag niet meer aan het Noordstation, maar op het Rogierplein, vijfhonderd meter verder. BRUZZ leerde dat het verplaatsen van de bushaltes niet zomaar kan. "Maar het plan gaat maandag zeker door", verzekert Van der Veken. "Voor een tijdelijke halte is geen aanvraag nodig."

De Lijn stopt niet meer aan Noordstation
© Google-BRUZZ
| De Lijn schrapt de halte onder het Noordstation zoalng er geen beterschap is voor netheid en veiligheid.

"Dat wist ik nog niet", zegt een man die aan de overdekte bushalte van het Noordstation wacht op een bus van De Lijn over de verplaatsing van de haltes. "Maar het is wel een goede zaak. Kijk maar, het is hier overal smerig. En mijn vrouw durft hier niet meer alleen te zijn."

Dat is dan ook, zegt De Lijn, waarom het de haltes tijdelijk verplaatst. Waar je ook stapt, overal hangt een doordringende urinegeur. Wie niet oplet, trapt zo in een plas. Binnen slapen enkele daklozen in een hoekje, maar verder is het er eerder rustig. En vuil. De vuilnisbakken puilen uit, het vuilnis slingert overal rond en hier en daar zie je zelfs overgeefsel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?