| Wegmarkeringen Dansaert

Gezien: wegmarkeringen om autobestuurders door de Dansaertwijk te loodsen

AD
© BRUZZ
30/08/2022

Het nieuwe circulatieplan Good Move is intussen bijna twee weken van kracht in de Brusselse Vijfhoek. Om bestuurders behouden door bepaalde straten te loodsen, worden er stapsgewijs markeringen aangebracht die de nieuwe verkeerssituatie moeten verduidelijken.

In de Dansaertwijk werden dinsdag verschillende nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Die werkzaamheden lijken niet veel problemen te veroorzaken, op een kleine opstopping ter hoogte van de Vlaamsepoort na. Dat is geen verrassing, aangezien het autoverkeer via de Vlaamsepoort de stad wordt uitgeleid en dit ook een drukke wandelzone is.

“We evalueren dagelijks hoe alles rond Dansaert verloopt”, zegt François Descamps, woordvoerder van Schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen).

“De werken worden gepland in functie van hoe de circulatie en de gewoontes evolueren in de wijk. Maar de verkeersborden in de wijk werden reeds geplaatst, alle fietsstraten zijn dus van kracht en moeten gerespecteerd worden”, aldus de woordvoerder.

Gemengde reacties

Het nieuwe circulatieplan werd niet door iedereen even warm onthaald. De Brusselse oppositiepartijen stellen zich vragen bij de timing, verkeersveiligheid en leefbaarheid van de Stad Brussel. Handelaars vrezen op hun beurt dat klanten zullen afhaken.

Schepen Bart Dhondt zei in een eerder interview tegen Bruzz dat een eerste evaluatie van het circulatieplan voorzien is na één jaar, en we niet te snel conclusies mogen trekken. “Bij de start van de voetgangerszone was er ook veel verontwaardiging. Nu is het een gigantisch succes”, zei de schepen in dat interview.

Good Move

Good Move is het mobiliteitsplan van de Brussels gewest dat stapsgewijs in verschillende gemeenten wordt ingevoerd. Het plan heeft zijn voor- en tegenstanders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Good Move , circulatieplan , circulatieplan vijfhoek , Dansaert , Brussel Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni