Gezien: Wetstraat krijgt okerkleurige fietspaden

Zaterdag maakte de Stad Brussel bekend dat ze een rijstrook op de Wetstraat zal schrappen om plaats te maken voor bredere fietspaden. Daar wordt twee dagen later al werk van gemaakt. Sinds maandagochtend zijn arbeiders bezig met de aanleg van de nieuwe fietspaden.

Tussen de Hertogstraat en de Koningsstraat telt de Wetstraat vandaag nog drie autorijstroken, twee stadinwaarts en één staduitwaarts. Zaterdag kondigde Brussels schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen-Ecolo) aan dat één rijstrook geschrapt wordt om plaats te maken voor bredere fietspaden.

In beide richtingen komt er een fietspad van ongeveer twee meter breed tussen de Kleine Ring en de Koningsstraat. Arbeiders zijn er sinds maandagochtend aan het werk en hebben al een nieuw okerkleurig fietspad geverfd tussen de Hertogstraat en de Kleine Ring.

Op termijn is het de bedoeling om de fietspaden te vervangen door verhoogde fietspaden. “In afwachting gebruiken we markeringen om op het terrein iets te verbeteren. Daar is geen vergunning voor nodig."

Correctie: Schepen Dhondt zei in de eerste versie van het artikel "De vergunningsaanvraag is ingediend, maar de gesprekken met de commissie Monument en Landschappen verlopen moeizaam. Aan die logge en kostelijke procedures moeten we eens wat doen."

De Commissie merkt op dat dit niet correct is en schepen Dhondt geeft toe dat hij zich vergiste. De vergunningsaanvraag in kwestie dateert dan ook al van de vorige legislatuur. Tijdens deze legislatuur diende het stadsbestuur nog geen nieuwe vergunningsaanvraag in voor de Wetstraat.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?