Gloednieuwe parking Spiegelplein al buiten gebruik

© brussels.carpediem
| De parking onder het Spiegelplein opende in april, en is uitgerust met de nieuwste snufjes
Updated: 09-06-2018 - 14:06

De ingang voor de nieuwe parking onder het Spiegelplein is tijdelijk afgesloten. Reden daarvoor is een probleem met de elektriciteitstoevoer. Waarschijnlijk blijft de parking heel het weekend gesloten. Wie toch in de buurt moet zijn, gaat best op zoek naar een alternatief voor de wagen.

Terwijl de werken aan het Koningin Astridplein, ook wel gekend als het Spiegelplein, zelf nog lopen, opende de parking onder het plein in april nog feestelijk de deuren. In totaal zijn er net geen 200 parkeerplaatsen, en de parking is uitgerust met de nieuwste snufjes. Betalen gebeurt er per minuut, en de parking kreeg ook een alcoholmeter.

Toch moet de parking al na een kleine twee maanden onverwachts sluiten. De verlichting, beveiliging en liften werken tijdelijk niet omwille van een probleem met de elektriciteitstoevoer. Er wordt aan een (nood)oplossing gewerkt, maar de inrit van de parking is momenteel gesloten voor fietsers en wagens.

Het Brussels parkeeragentschap raadt in de tussentijd aan om rond het Spiegelplein het openbaar vervoer te gebruiken in plaats van de wagen. Reizigers kunnen gebruik maken van tram 19 of de buslijnen 49 en 88.

Wie toch met de auto naar het Spiegelplein moet, zal een parkeerplaats moeten zoeken in de omliggende straten. Let wel op, want daar kan enkel betalend geparkeerd worden (behalve op zondag). In enkele straten kan je wel maximum twee uur lang gratis de wagen achterlaten (blauwe zone op onderstaande kaart).

Parking waarschijnlijk heel weekend gesloten

De woordvoerder van het Brussels parkeeragentschap bevestigt dat er omwille van werken en de regenval water terecht is gekomen in de elektriciteitskast. Wanneer de parking opnieuw open zal gaan, is niet gekend.

"We hadden gehoopt om voor zondag al een noodoplossing te kunnen vinden, omdat het markt is", zegt de woordvoerster aan BRUZZ. "Maar dat kunnen we momenteel niet garanderen. Waarschijnlijk zal de parking ten vroegste maandag opnieuw kunnen openen. We raden iedereen die in deze buurt moet zijn aan om op zoek te gaan naar een alternatief voor de wagen."

Parking rond Spiegelplein
© BRUZZ
| In de blauw gekleurde straten kan u maximaal twee uur lang gratis parkeren, in de groene zone moet steeds betaald worden. Enkel op zondag kan er in beide zones onbeperkt gratis geparkeerd worden.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?