Autoverkeer in Brussel.

Groenen: ‘Uitstel hervorming autofiscaliteit onaanvaardbaar’

© BRUZZ
12/06/2018

Groen en Ecolo vinden het niet kunnen dat de hervorming van de autofiscaliteit uitgesteld wordt. “De Brusselaars stikken in vervuilde lucht. Ze kunnen niet langer wachten.”

Minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) ziet niet hoe de vergroening van de autofiscaliteit nog in deze legislatuur kan gerealiseerd worden. Dat bleek uit zijn antwoorden maandag in de commissie Financiën van het Brussels parlement.

De liberaal zegt dat de Brusselse meerderheid het niet eens is over de precieze formule. Daarnaast wil hij een nieuwe regeling ook pas invoeren als er verschillende samenwerkingsakkoorden zijn afgesloten met Vlaanderen, over een slimme kilometerheffing en over leasingwagens.

De Lille

Bruno De Lille (Groen)

Na SP.A reageren ook Groen en Ecolo met onbegrip op het uitstel. “De hervorming stond in het regeerakkoord, maar na vier jaar treuzelen en de oprichting van een taskforce zijn ze nog geen stap verder", zegt fractieleider Bruno De Lille in een reactie.

“Als er nu geen werk van wordt gemaakt, is de hervorming ten vroegste voor 2021. De Brusselaars stikken vandaag in vervuilde lucht. Ze kunnen niet langer wachten."

Groen en Ecolo tonen zich ook ongelukkig over het rapport van de taskforce vergroening van de autofiscaliteit. Ze dienen een gemotiveerde motie in waarin ze ook rekening houden met de grootte en het vermogen van de wagen, en sociale correcties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Milieu , autofiscaliteit , Guy Vanhengel , Bruno De Lille

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni