Grote hinder door werken Troontunnel: 'Dit is schandalig. Brussel staat stil'

ADD, Job Van Nieuwenhove
© BRUZZ
16/05/2022
Updated: 16/05/2022 17.03u

Vandaag startte de renovatie van de Troontunnel. De tunnelkoker richting Basiliek wordt volledig afgesloten voor het verkeer en dit tot de herfst. Hetzelfde geldt voor de koker die naar de Belliardstraat leidt. Het verkeer moet vanaf vandaag in beide richtingen over één rijstrook door de tunnelkoker richting Zuid die hiervoor aangepast zal worden. Dat zal, volgens wegbeheerder Brussel Mobiliteit, ook de komende dagen en weken voor heel wat verkeersproblemen zorgen.

In het kader van toeritdosering wordt het verkeer in de Naamsepoorttunnel en de Kunst-Wettunnel al op één rijstrook teruggebracht. Hierdoor moeten automobilisten die van Louiza richting Kunst-Wet of de Belliardstraat willen, al bovengronds rijden vanaf de Naamespoorttunnel. Automobilisten die van Madou naar de Naamsepoort willen, moeten al vanaf Kunst-Wet bovengronds rijden.

De nieuwe situatie leidde tot heel wat tandengeknars bij automobilisten die vandaag Brussel moesten doorkruisen. 'Sommige bestuurders hadden om enkele honderden meters te vorderen bijna een uur nodig.'

"Het is heel druk, vooral op de Kleine Ring," aldus Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit. "Ook de Hallepoorttunnel in de richting van de Basiliek is dicht, omdat het anders te druk dreigt te worden."

Paemen verwacht een drukke week, "maar na een aantal dagen zullen weggebruikers hun routine hebben aangepast aan de nieuwe realiteit en zal het opnieuw vlotter rijden," zegt ze.

Vanaf half oktober wordt de situatie omgedraaid: dan wordt gewerkt in de tunnelkoker richting Zuid en moet alle verkeer door de tunnelkoker richting Basiliek.

Vanaf eind januari 2023 zullen beide tunnelkokers van de Troontunnel weer open zijn voor het verkeer. Het vervolg van de werkzaamheden wordt ’s nachts uitgevoerd. De Troontunnel wordt op weeknachten gesloten tussen 22 en 6 uur en dit tot eind 2023.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Troontunnel , Brussel Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni