© google

Van Praet- en Troontunnel binnenkort deels gesloten

JP
© BRUZZ
07/05/2022

Brussel Mobiliteit start binnenkort met de renovaties van een aantal tunnels. In de Van Praettunnel starten de werken op 9 mei , in de Troontunnel vanaf 16 mei.

Op maandag 9 mei start de renovatie van de Van Praettunnel met grondwerken en de vernieuwing van de waterdichting. Dat gebeurt bovengronds op de rotonde tussen winkelcentrum Docks en de Vilvoordselaan. Verkeer blijft mogelijk, zij het over versmalde rijstroken.

Vanaf januari 2023 wordt dan in de tunnel zelf gewerkt. Hiervoor zal de tunnel tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends afgesloten worden. Het verkeer moet dan bovengronds. Deze werken zouden tegen de herfst van 2023 achter de rug moeten zijn.

Troontunnel

Vanaf 16 mei wordt de tunnelkoker richting Basiliek volledig afgesloten voor het verkeer en dit tot de herfst. Hetzelfde geldt voor de koker die naar de Belliardstraat leidt. Vanaf oktober wordt de situatie omgedraaid. Dan moet al het verkeer richting Basiliek door de tunnelkoker.

Vanaf mei moet het verkeer in beide richtingen over één rijstrook door de tunnelkoker richting Zuid die hiervoor aangepast zal worden. Het verkeer in de Naamsepoorttunnel en de Kunst-Wettunnel zal al op één rijstrook worden teruggebracht.

Hierdoor moeten automobilisten die van Louiza richting Kunst-Wet of de Belliardstraat willen al bovengronds rijden vanaf de Naamsepoorttunnel. Automobilisten die van Madou naar de Naamsepoort willen, moeten al vanaf Kunst-Wet bovengronds rijden.

Vanaf eind januari 2023 zullen beide tunnelkokers van de Troontunnel weer open zijn voor het verkeer. Het vervolg van de werkzaamheden wordt ’s nachts uitgevoerd, dat wil zeggen tussen 22 en 6 uur tot eind 2023.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie