Handycab bundelt taxi's voor mensen met een beperking op een platform

© PhotoNews

De nieuwe applicatie Handycab moet een verzamelplaats worden voor alle Brusselse taxi's geschikt voor personen met een beperking. Het platform werd ontwikkeld door de taxisector zelf, in overleg met mensen en verenigingen die actief zijn met mensen met een handicap.

De bedoeling is dat het via het platform eenvoudig en overzichtelijk is voor personen met beperkte mobiliteit om een geschikte taxi in het Brussels Gewest te vinden. Aan het platform is ook een ombouw- en aanpassingswerkplaats voor technische ondersteuning verbonden. "Zo willen we de continuïteit van de dienstverlening waarborgen," aldus de ontwikkelaars.

Een marginale kostprijs en de vrijheid om naast Handycab ook nog op andere platformen actief te blijven, moet de meerderheid van de geschikte taxi's ervan overtuigen om zich aan te sluiten op het platform. De enige voorwaarden zijn: het volgen van een opleiding, het naleven van het kwaliteitshandvest en het voorzien zijn van een scheidingskit in de taxi die de barrière-maatregelen garandeert.

Duurzaam alternatief

“Ik ben zeer blij met dit nieuwe initiatief dat de taxisector voor onze burgers heeft opgezet," aldus Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) die het initiatief vanwege de week van de mobiliteit nog eens extra in de verf wil zetten. "Naast de kwaliteit van de dienstverlening en de professionaliteit van de medewerkers, verbindt Handycab zich ertoe deze klanten met voorrang te bedienen. Het gebruik van de applicatie levert ook tijdswinst op, omdat klanten niet langer verschillende taxidiensten moeten contacteren."

"Zich kunnen verplaatsen in de stad is een basisrecht voor iedereen," vult minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) aan. "Daarom zetten we met de Brusselse regering in op alternatieven, zodat iedereen een transportmiddel kan gebruiken dat het best bij hem of haar past. Dankzij Handycab komt er een extra, duurzaam alternatief voor mensen met een beperkte mobiliteit."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?