Brusselse taxichauffeurs kunnen rekenen op 3.000 euro extra

© PhotoNews

De Brusselse regering gaat taxichauffeurs en exploitanten van verhuur van wagens met chauffeur 3.000 euro hulp aanbieden om de inkomsten die weggevallen zijn door de coronacrisis te compenseren. Daar wordt een budget van 4,5 miljoen euro voor uitgetrokken.

Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) dinsdag bekendgemaakt in de commissie Binnenlandse Zaken.

"Er is een ontwerpbesluit waarin 3.000 euro hulp wordt toegekend ten voordele van alle exploitanten van taxi's en de verhuur van wagens met chauffeur. Het gaat om 1.591 exploitanten die kunnen genieten van dit voordeel", antwoordde Vervoort op vragen van Francis Dagrin (PTB-PVDA) en PS-partijgenoot Jamal Ikazban.

De maatregel wordt donderdag voorgelegd in de ministerraad en zal daar naar alle waarschijnlijkheid goedgekeurd worden. Eerder heeft de Brusselse regering al beslist om de jaarlijkse gewestelijke belasting voor taxi's (575 euro) en verhuur van limousines met chauffeur (682 euro) te schrappen. De Brusselse schatkist verliest zo anderhalf miljoen euro.

Investering in hygiëne

De taxichauffeurs die in dienst zijn bij een werkgever konden al langer rekenen op technische werkloosheid. De zelfstandige chauffeurs, die de nodige investeringen maakten om de hygiënevoorschriften na te leven, vielen echter uit de boot. Vervoort past daar met deze premie een mouw aan.

Op het verzoek van de bonden om de betaling van de licentievergoeding op te schorten, ging de minister-president voorlopig niet in.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?