Heropening Marchantbrug duurt nog zeker vier jaar

© Brussel Mobiliteit
| Een ontwerp voor de nieuwe Marchantbrug, een plan van Brussel Mobiliteit.

De Marchantbrug, een belangrijke verbinding tussen Klein Eiland en de Bergensesteenweg in Anderlecht, wordt voorlopig niet gerenoveerd. Dat weet La Capitale.

Al vijf jaar wachten Anderlechtenaars op de heropening van de Marchantbrug, en ze zullen nog even geduld moeten hebben: de heropening van de brug is niet voorzien voor het jaar 2023. Hekelpunt is de aanvraag van de bouwvergunning voor de brug, die zoals vaak, meer tijd in beslag neemt dan voorzien.

Het nieuws kwam aan het licht na een antwoord van Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Elke Van Den Brandt (Groen) op een parlementaire vraag van Gaëtan Van Goidsenhoven (MR).

"De brug zal tegen dan bijna tien jaar gesloten zijn geweest,” klinkt het bij Van Goidshoven nog in La Capitale. “Door de vertragingen met de bouwvergunning kunnen de werken pas starten in 2021, en die duren achttien maanden. Voor 2023 zal de Marchantbrug dus niet operatief zijn voor het verkeer, en dit terwijl er al vier jaar projecten worden aangekondigd door Brussel Mobiliteit.”

De Marchantbrug bestaat al sinds 1936 en is een belangrijke verbinding tussen Klein Eiland en de Bergensesteenweg in Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?