Herstellingswerken ingezakte brug kunnen tot vier maanden duren

© Google Maps
| De brug zakte in nadat een schip tegen een pijler voer. Niemand raakte gewond.

De herstellingswerken aan de ingezakte brug aan het sas van Humbeek in Grimbergen kunnen tot vier maanden duren. Na crisisoverleg werd beslist om omleidingsroutes voor gemotoriseerd verkeer uit te stippelen en indien mogelijk een veerpont in te leggen voor voetgangers en fietsers. Dat meldt het gemeentebestuur van Grimbergen donderdagavond.

Een vrachtschip kwam donderdag om 8.30 uur terecht tegen de brug over het zeekanaal Brussel-Willebroek in Humbeek, deelgemeente van Grimbergen. Het schip was geladen en voer in de richting van Brussel. De brug is ingezakt. Door de aanvaring is het wegdek enkele meters opgeschoven.

"De precieze schade aan de brug moet nog in kaart gebracht worden. Op basis van de eerste vaststellingen verwachten we dat het drie tot vier maanden zal duren voor de brug weer operationeel is," stelt Christia De Bruyne van de communicatiedienst van het gemeentebestuur van Grimbergen. In de loop van de namiddag hield het gemeentebestuur een dringend overleg met de Vlaamse Waterweg, beheerder van de brug en het kanaal, de naburige gemeenten en de politie.

Het college van burgemeester en schepenen organiseerde donderdagavond een bijkomend crisisoverleg om de situatie te bespreken en een communicatietraject uit te stippelen. "We moeten oplossingen vinden om de hinder voor omwonenden en firma's te beperken en de bereikbaarheid van de handelaars zoveel mogelijk te waarborgen," zegt het gemeentebestuur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?