Hinder op eerste stakingsdag De Lijn blijft beperkt

© Photonews
| Bussen van De Lijn.
Updated: 30-12-2019 - 09:15

Op maandag, de eerste dag van de staking bij De Lijn, is er slechts lichte hinder op het busverkeer te merken. De steden zijn iets zwaarder getroffen door de actie dan de buitengebieden, waar meer verkeer uitbesteed wordt aan exploitanten.

Over heel Vlaanderen rijden er enkele bussen minder, maar het blijft onduidelijk welke impact de staking de rest van de dag zal hebben. De steden ondervinden iets meer hinder door de actie, maar de frequentie van het verkeer ligt er ook hoger.

Het ACOD had een stakingsaanzegging ingediend voor de periode van 30 december tot 3 januari. Maandagochtend begon de staking met enkele bussen die niet uitreden, maar de hinder blijft voorlopig beperkt.

Woordvoerster Sonja Loos benadrukt dat er op de website en in de app van De Lijn in real time wordt gecommuniceerd. Bussen die niet uitrijden verschijnen ook niet in de online dienstregeling. De routeplanner geeft geen stakingsinformatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?