Alain Maron over LEZ in Brussel: ‘Geen uitzonderingen voor De Lijn’

© Bart Dewaele
| Alain Maron (Ecolo), Brussels minister van Milieu, Klimaat, Sociale Integratie, Gezondheid, Energie, Water, Netheid en de Haven van Brussel.

Minister van Milieu Alain Maron (Ecolo), bevoegd voor de lage-emissiezone in Brussel, ziet een uitzondering voor de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn niet zitten. Vlaams Minister Lydia Peeters (Open Vld) liet zaterdag in De Standaard weten te hopen op een uitzonderingsstatuut nadat bleek dat de Vlaamse bussen in Brussel al 35.350 euro aan boetes hadden weten op te stapelen.

“Er zijn geen uitzondering voor boetes, aangezien dit de naleving van het beginsel van gelijke behandeling zou ondermijnen,” aldus woordvoerder van Maron, Pascal Devos, aan BRUZZ, “de vorige Brusselse regering besloot geen uitzonderingen te verlenen voor (mini)bussen en autocars, dus dit was al langer geweten, zeker door een belangrijke speler zoals De Lijn”.

"Ook in de lage-emissiezones in Gent en Antwerpen zijn er geen uitzonderingen voorzien voor De Lijn. Die zijn enkel van toepassing voor prioritaire voertuigen zoals zieken- en brandweerwagens."

De discussie over De Lijn in Brussel barstte los toen BRUZZ berichtte dat De Lijn nog steeds met vervuilende bussen in de lage-emissiezone van Brussel rijdt, en uit de parlementaire discussie bleek dat de maatschappij dit jaar 35.350 euro moest ophoesten voor 101 overtredingen in het gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?