Hinder voor spoorverkeer tussen Brussel en Nijvel

© Google
| De brug waartegen de vrachtwagenchauffeur botste
Updated: 10-08-2018 - 11:01

Een vrachtwagen met kraan is vrijdagochtend omstreeks half negen tegen een spoorwegbrug gebotst in Vorst, wat voor hinder zorgt voor het treinverkeer op de lijn tussen Eigenbrakel en Brussel-Zuid. Het treinverkeer wordt voorlopig omgeleid, tussen beide haltes wordt een vervangbus voorzien.

Onder meer de haltes Vorst-Oost, Ukkel-Stalle, Ukkel-Kalevoet en Linkebeek liggen op die lijn. De NMBS legde tijdelijk vervangbussen in tussen Eigenbrakel en Brussel-Zuid, het spoorverkeer was 50 minuten onderbroken. 

Treinen werden in functie van de lijnkennis van de treinbestuurders omgeleid via de lijn naar Halle (oostelijk ringspoor) en lijn 96 richting Bergen, zo meldt de NMBS. 

Werkzaamheden in weekend

Op het eerste spoor kregen treinen weer groen licht vanaf 9.20 uur, het tweede volgde om 10.15 uur. Het verkeer is inmiddels "bijna normaal" hervat. Treinstellen rijden over een afstand van 300 meter tegen een beperkte snelheid op de brug. 

Tijdens het weekend zullen herstellingswerken aan de brug uitgevoerd worden om de schade te herstellen. Dat kan een impact hebben op het verkeer op de lijn, meldt Infrabel. Reizigers worden uitgenodigd om de website van de NMBS te consulteren zodat ze weten over eventuele dienstwijzigingen. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?