Honderden fietsers eisen betere luchtkwaliteit

© Peter Dhondt/BRUZZ
| De fietsers houden halt vlakbij het viaduct van Vilvoorde.

Honderden fietsers zijn vandaag vanuit Antwerpen over de A12 naar Brussel gereden. Daar zouden ze nu met 700 zijn. De fietsers eisen een betere luchtkwaliteit en meer verkeersveiligheid.

“Het is vijf n’A12.” Onder deze noemer nemen honderden fietsers vandaag deel aan de slotactie van Filter Café Filtré, na een maandenlange strijd voor betere lucht aan de schoolpoorten. Vanuit Antwerpen vertrokken enkele honderden fietsers richting Brussel, deels over de snelweg A12.

Op het Saincteletteplein zouden de fietsers met ongeveer 700 zijn. Daarna rijden ze naar het Jubelpark, waar Revolution’air plaatsvindt, een schoneluchtfestival. Naast concerten worden er ook lezingen gehouden door onder andere Greenpeace en de Brusselse bouwmeester.

bruxselair
© Bruxsel'air via Twitter

Luchtkwaliteit

De Brusselse luchtkwaliteit is niet meer uit de actualiteit weg te branden. Het Gewest is al meermaals door Europa op het matje geroepen, maar de concentratie stikstofdioxide is recent weer gestegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?