Informatieborden in Brussel-Centraal duiden opnieuw reistijden aan

© BRUZZ
| Signalisatieborden in Brussel-Luxemburgen liggen plat.
Updated: 15-10-2019 - 19:07

De informaticapanne bij infrastructuurbeheerder Infrabel zorgt sinds 17 uur voor zware storingen op het treinverkeer in Brussel, maar intussen is de rust in Brussel-Centraal werd teruggekeerd bij de reizigers. De informatiepanelen geven intussen ook weer reisinformatie meer.

Dinsdagavond stond het treinverkeer een twintigtal minuten volledig stil in de noord-zuidtunnel. De informaticapanne bij spoornetbeheerder Infrabel vond plaats omstreeks 17.00 uur. Ook de informatieborden en de omroepsystemen in de stations vielen uit, net als de reisplanners van de NMBS.

Door het informaticaprobleem was het voor de reizigers in de Brusselse stations even helemaal in het duister tasten over het al dan niet rijden van hun trein. Op Twitter verschenen berichten van overvolle perrons in Brussel-Centraal en reizigers die achter een lint moesten wachten, omdat het te druk werd en chaos dreigde.

Omstreeks 18.45 uur is de rust in Brussel-Centraal teruggekeerd. De informatieborden langs de perrons geven opnieuw de reistijden weer. Enkel het grote informatiebord in de vertrekhal blijft treinen aanduiden die al lang vertrokken zijn.

In het station is door de luidsprekers te horen dat de informaticaproblemen nog de hele avond voor hinder zullen zorgen. Verschillende treinen moeten nog bevestigd worden en worden mogelijk afgelast. Daardoor is het nog erg drummen op sommige treinen. De medewerkers van Securail zijn aanwezig om de vragen van de pendelaars te beantwoorden en ze op de juiste trein te zetten.

De informaticapanne komt bovenop de spoorwerken aan het Zuidstation, waardoor heel wat piekuurtreinen omgeleid of afgeschaft zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?