| Bellot wil 'lijnmanager' voor stiptheid verbinding Brussel-Luxemburg.

Infrabel hoopt op zo goed als normale ochtendspits

© BRUZZ
21/02/2022

Spoornetbeheerder Infrabel hoopt na de doortocht van storm Franklin op een zo goed als normale ochtendspits, maar waarschuwt reizigers wel voor mogelijke vertragingen en hier en daar een afgeschafte trein.

Omdat het KMI in een aantal provincies code oranje had aangekondigd, werd de snelheid van treinen daar beperkt tot 80 kilometer per uur. Het treinverkeer ondervond zondagavond ook hinder door twee incidenten in Oost-Vlaanderen.

Voor de ochtendspits hoopt Infrabel, behoudens nieuwe incidenten, op geen grote problemen. "Het ziet er op dit moment redelijk goed uit", aldus woordvoerder Frédéric Petit. De snelheidsbeperkingen gelden alleszins niet meer, maar reizigers moeten wel rekening houden met een kleine vertraging en hier en daar een afgeschafte trein.

Boom op spoor

Tussen Puurs en Boom is het treinverkeer maandagochtend wel onderbroken. Door de hoge waterstand van de Rupel moet de Rupelbrug open blijven staan, aldus Petit. Verder wordt de hogesnelheidstrein tussen Antwerpen en Nederland, op vraag van Nederland, omgeleid via de klassieke spoorlijn. Tot slot liggen er in Doornik een aantal dakpannen op de sporen, waardoor er mogelijk wat vertragingen zijn.

Intussen is ook het treinverkeer tussen Ronse en Oudenaarde en tussen Aalst en Burst onderbroken. Daar gaat het telkens om een boom op het spoor of een boom die dreigt op de sporen te vallen, aldus Infrabel. De NMBS heeft op die trajecten vervangbussen ingelegd.

"Deze incidenten tonen aan dat het treinverkeer lokaal nog problemen kan ondervinden", benadrukt Petit. Infrabel hoopt dan ook op een min of meer normale ochtendspits, maar die blijft afhankelijk van het stormweer en eventuele nieuwe incidenten. De spoornetbeheerder benadrukt alleszins dat de ploegen stand-by blijven om snel in te spelen op eventuele naweeën van storm Franklin.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni