| Het perron van de intercity naar Amsterdam.

NS plant snellere treinrit tussen Brussel en Amsterdam

HS
© BRUZZ
17/02/2022

De Nederlandse spoorwegmaatschappij (NS) onderzoekt of de intercity-verbinding tussen Amsterdam en Brussel mogelijk sneller de rit tussen beide steden kan afleggen. De NS bevraagt een honderdtal respondenten uit het vaste klantenpanel van de NS over mogelijke verbeterpunten van de Beneluxtrein.

In samenwerking met de NMBS is de NS een onderzoek gestart om te peilen op welke manieren de Intercity tussen Amsterdam en Brussel verbeterd kan worden, schrijft vakblad voor de spoorsector SpoorPro. Zo kijkt de NS onder meer naar extra service aan boord, Wi-Fi, het boeken van tickets en ook de reistijd. Momenteel duurt de rit 2 uur en 53 minuten, maar de spoorwegmaatschappij hoopt dit op efficiënte wijze te optimaliseren.

“Wij hebben in 2020 al aangekondigd plannen te hebben om de Intercity Amsterdam-Brussel te versnellen," vertelt de woordvoerder van NS, Anita Middelkoop aan BRUZZ. "Nu hebben we de stap gezet om bij ons klantenpanel te peilen wat ze van dit voornemen denken.”

De NS denkt tot veertig minuten te kunnen besparen op de reistijd, onder meer door stations over te slaan en door de aanschaf van nieuwe treinstellen (de Intercity Nieuwe Generatie) vanaf 2025.

“Wij hebben in 2020 al aangekondigd plannen te hebben om de Intercity Amsterdam-Brussel te versnellen. Nu hebben we de stap gezet dit bij ons klantenpanel te peilen”

Anita Middelkoop, woordvoerder Nederlandse spoorwegmaatschappij (NS)

De vragenlijst is vorige week naar alle deelnemers opgestuurd. Momenteel wacht de spoorwegmaatschappij de resultaten af vooraleer ze verdere stappen zet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni