Infrabel vernieuwt voorstadslijn Leuven-Ottignies

infrabel_job_days_zoom.png
Infrabel mobiliseert 500 mensen gedurende 9 dagen.
Infrabel mobiliseert 500 mensen gedurende 9 dagen.

Infrabel investeert 10 miljoen in de vernieuwing van de spoorinfrastructuur op de lijn 139 Leuven-Ottignies. Die wordt vooral gebruikt door GEN-lijn S20. De werken gingen afgelopen vrijdag 6 april van start en zullen op 16 april worden afgerond. Het treinverkeer is nog tot zondagavond 15 april onderbroken tussen Leuven en Waver, en gedeeltelijk tussen Waver en Ottignies. De NMBS zet vervangbussen in.

Voor de werken worden sporen, dwarsliggers, wissels, bovenleidingen en verschillende overwegen vernieuwd. Infrabel maakt van de gelegenheid gebruik om ook kabelwerken en onderhoudswerken uit te voeren aan de spoorbermen (taluds), de bovenleiding en seininrichting. Het gigantische werk werd een jaar lang minitieus voorbereid. Er werd ook overlegd met de NMBS en de betrokken gemeentebesturen.

Tijdens deze werken wordt er onafgebroken gewerkt met behulp van werktreinen voor de aan- en afvoer van materialen, spoorkranen en een speciale machine om wissels te plaatsen. Om de geluidshinder tot een minimum te beperken wordt er niet elke dag op dezelfde plaats gewerkt. In totaal worden hierbij 500 werknemers ingezet - 200 op Vlaams en 300 op Waals grondgebied.

Volgens Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit zijn de werken na enkele dagen nog steeds goed op schema. Vanaf zondagavond 15 april om 19.40 uur kunnen er opnieuw treinen rijden tussen Leuven en Sint-Joris-Weert. Vanaf maandagochtend is dat ook het geval tussen Sint-Joris-Weert en Waver.

Tot en met zondag 29 april moeten de reizigers tussen Leuven en Ottignies echter nog rekening houden met een aangepaste dienstregeling. Omdat de treinen in die periode aan een verminderde snelheid rijden zijn ze 9 minuten langer onderweg. Tijdens de volledige duur van de werken zijn ook alle overwegen langs dit traject afgesloten voor het verkeer. In samenspraak met de lokale overheden werden omleidingen voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?