Spiegelplein 2
© BRUZZ | Het gemeentebestuur wil ondergronds parkeren aanmoedigen

Jette breidt betaald parkeren uit vanaf februari

KVDP
© BRUZZ
13/12/2020

In Jette breidt het gemeentebestuur de betalende parkeerzones uit. In de straten rond het Spiegelplein wordt het tarief verhoogd. In de buurt van het Spiegelplein, het Kardinaal Mercierplein en het Brugmannziekenhuis schakelen een aantal blauwe zones vanaf februari over naar een groene zone.

In de straten rond het Spiegelplein geldt vandaag het tarief van de groene zone. Parkeren is er mogelijk voor een onbeperkte duur. Vanaf 1 februari 2021 schakelen deze straten over naar een grijze zone. Het gaat onder meer om de Pierre Timmermansstraat, de Walenstraat, de Vlamingenstraat en delen van de Lakenselaan, de de Smet de Naeyerlaan, de Jetselaan, de Leon Theodorstraat, Wemmelsesteenweg en de Leopold I-straat.

In een grijze zone kost één uur parkeren twee euro, het dubbele van de groene zone. Voor een parkeerduur van 4 uur en 30 minuten, het maximum in deze zone, betaalt een autobestuurder 12,50 euro. "Deze verhoging gaat wel gepaard met lagere tarieven in de ondergrondse parking", meldt de gemeente op haar website.

Rond de grijze zone komt een groene zone. Autobestuurders mogen er vandaag nog gratis parkeren met een parkeerschijf. Ook in de buurt van het Kardinaal Mercierplein en het Brugmannziekenhuis wordt betaald parkeren uitgebreid, net als op een groot deel van de de Smet de Naeyerlaan. Daarnaast zullen autobestuurders in alle betalende parkeerzones tot 20 uur in plaats van 18 uur moeten betalen.

"De nieuwe parkeerzones veranderen niets voor de bewoners. De bewonerskaarten blijven geldig", zegt schepen van Mobiliteit Nathalie De Swaef (Groen) aan La Capitale.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Mobiliteit, parkeerbeleid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie