Jette test grootste schoolstraat van Brussel

20190923_schoolstraat_Verbeyststraat
© Kabinet van Nathalie De Swaef
| Bij de inhuldiging van de Schoolstraat kregen de leerlingen appels.
© Kabinet van Nathalie De Swaef
| Bij de inhuldiging van de Schoolstraat kregen de leerlingen appels.

Jette is sinds maandag trotse eigenaar van de 'grootste schoolstraat van Brussel'. In de Verbeyststraat, waar meer dan 2.600 leerlingen school lopen, zijn voortaan enkel voetgangers, fietsers en dienstwagens welkom tussen 8 en 8.50 uur. Het gaat om een test van drie maanden.

Onder muzikale begeleiding van een dj op cargofiets werd de gloednieuwe schoolstraat maandagochtend ingehuldigd. Voor de feestelijke gelegenheid kregen de leerlingen van het Sint-Pieterscollege en de Franstalige tegenhanger Collège Saint-Pierre een appel.

De gemeente wil de Verbeyststraat gedurende drie maanden testen als autoluwe schoolstraat. Dat moet de luchtkwaliteit verbeteren en de meer dan 2.600 leerlingen stimuleren om te voet, met de fiets of via openbaar vervoer naar school te komen.

Na deze testfase zal een evaluatiemoment plaatsvinden tussen scholen, ouders, buurbewoners en ook de MIVB. Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen), burgemeester Hervé Doyen (CDH) en schepen voor mobiliteit en luchtkwaliteit Nathalie De Swaef (Groen) woonden de inhuldiging bij.

20190923_Verbeyststraat_schoolstraat_inhuldiging_Jette
© Lijst van de Burgemeester van Jette via Facebook
| De 'grootste schoolstraat van Brussel' werd maandag ingehuldigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?