Positieve evaluatie voor Elsense schoolstraat

De Cansstraat met basisschool De Wimpel in Elsene
© Google Instant Street View
© Google Instant Street View

De eerste schoolstraat van Elsene werd positief beoordeeld. De school hoopt nu dat het initiatief waarbij de Cansstraat aan het begin en het einde van de schooldag afgesloten wordt met hekken, een duurzaam vervolg krijgt.

Het project waarbij de straat aan basisschool De Wimpel twee keer per dag telkens gedurende een halfuur afgesloten werd voor gemotoriseerd verkeer, zag het licht op 23 april en kan nu op veel bijval rekenen van de school en de gemeente, schrijft La Capitale.

“Het project is goed verlopen. De ouders zijn positief en hebben zich makkelijk aangepast aan de nieuwe situatie,” zegt directrice van basisschool De Wimpel Mylène Vandenabeele aan La Capitale. “Ook de wijk is tevreden met de rust die de schoolstraat met zich meebrengt.”

Elsens schepen van Nederlandstalig onderwijs Els Gossé (Groen) zegt dat zowel de school als de gemeente hun wens hebben uitgedrukt om het pilootproject te verlengen. “Tijdens de zomer zullen we nadenken over hoe we de schoolstraat op een duurzame manier kunnen blijven laten bestaan,” aldus Gossé. Daarvoor zal nog een kleine bevraging uitgevoerd worden bij de buurtbewoners, de leerlingen en de ouders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?