Jump-fietsen staan opnieuw in Brusselse straten

© PhotoNews
| Een Jump-fiets.

De rode elektrische fietsen van Jump maken vrijdag (vandaag) hun terugkeer in de straten van Brussel, nadat de dienst omwille van de coronacrisis meerdere maanden opgeschort werd. Dat meldt de Amerikaanse operator Lime, die de activiteit enkele maanden geleden overnam van Uber.

De rode fietsen, die sinds april 2019 in de Brusselse straten te vinden waren, moesten midden maart omwille van de coronamaatregelen van de regering weggehaald worden. Vanaf vrijdag keren ze progressief terug in de straten van de hoofdstad. De tweewielers zijn beschikbaar op de apps van Lime en Uber.

De initiƫle vloot van 500 fietsen zal progressief toenemen, in functie van de vraag. De prijs voor ontlening bedraagt 1 euro en 0,2 cent per minuut gebruik. Lime zegt met Jump te willen antwoorden op de vraag naar groene mobiliteitsoplossingen voor korte verplaatsingen. "De terugkeer van deze internationale speler van gedeelde mobiliteit toont aan dat actieve mobiliteit de wind in de rug heeft in Brussel," zegt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?