Jump, het elektrische deelfietsensysteem van Uber. op de foto een ritje in Ter Kamerenbos
© PhotoNews | Jump, het elektrische deelfietsensysteem van Uber, is overgekocht door Lime.

Jump-fietsen weldra terug in Brussel, al zijn ze plots van Lime

EC
© BRUZZ
15/09/2020

De elektrische deelfietsen van Jump komen terug naar Brussel. Dat kondigt hun nieuwe eigenaar Lime aan. Lime heeft de felrode deelfietsen overgekocht van Uber.

Dat schrijft La Dernière Heure dinsdag. De Jump-fietsen zouden volgende week opnieuw in het Brusselse straatbeeld staan. BRUZZ kon hun nieuwe eigenaar, Lime, nog niet bereiken voor een bijkomende reactie.

Uber Jump haalde op 20 maart al zijn kenmerkende rode deelfietsen weg uit Brussel, naar aanleiding van de lockdown en het afhaken van veel gebruikers. De algemeen directeur van Lime voor de Benelux, Benjamin Barnathan, bevestigt nu aan La Dernière Heure dat zijn bedrijf de deelfietsen van Uber Jump heeft overgekocht.

“De Brusselaars hebben hun verplaatsingsgedrag sterk veranderd”, zegt Barnathan aan La DH over de coronacrisis. “Wij hopen dat ze dat zullen blijven doen.”

Lime heeft voortaan bovenop de eigen 1.000 elektrische steps nog “500 à 1.000” elektrische fietsen van Jump in Brussel. Dat aantal is nog niet precies bepaald. De fietsen zouden hun felrode look wel blijven behouden, ze nemen dus niet de groene huisstijl van Lime over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, uber jump, Lime, elektrische deelfietsen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie