Eurostar in het treinstation Brussel-Zuid

| Eurostar in het treinstation Brussel-Zuid.

De staking bij de Kanaaltunnel is afgelopen. Het spoorverkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland kan daardoor donderdagavond hervatten.

Bij personeel van uitbater Getlink aan de Franse kant van de tunnel was donderdag rond de middag een spontane staking uitgebroken. Daardoor konden er geen treinen door de Kanaaltunnel sporen.

Hst-operator Eurostar zag zich genoodzaakt om alle verdere treinen op donderdag te annuleren. In totaal gaat het om dertig verbindingen tussen Brussel en Londen, en Parijs en Londen. Ook treinoperator LeShuttle, die voertuigen en hun inzittenden per trein door de Kanaaltunnel vervoert, moest zijn diensten opschorten.

De staking was volgens de vakbonden het gevolg van een "verslechtering van het sociale klimaat". Volgens Getlink eisten ze een verdrievoudiging van de beloofde eindejaarspremie van 1.000 euro.

Donderdagavond rond 19.30 uur maakte vakbond FO het einde van de staking bekend. "De werknemers gaan weer aan het werk omdat de harde onderhandelingen die we de hele dag hebben gevoerd met de directie, resultaten hebben opgeleverd waar we tevreden mee zijn", zei vakbondsman Franck Herent aan het kantoor van Getlink in Coquelles.

"Dit akkoord maakt de geleidelijke hervatting mogelijk van de treindiensten van LeShuttle vanaf deze avond en van Eurostar vanaf morgen", laat Getlink weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Eurostar , staking

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni