Knip in Jan Stobbaertslaan wordt amper gerespecteerd

EDB
© BRUZZ
13/05/2021

Het nieuwe circulatieplan dat sinds 10 mei in de Jan Stobbaertslaan in Schaarbeek in voege is, wordt door weinig chauffeurs gerespecteerd. Schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen) laat weten dat vanaf volgende week extra signalisatie en paaltjes worden voorzien.

Het schepencollege van Schaarbeek besliste in maart al over een circulatieplan voor de Azaleawijk. Sinds 10 mei moet een knip in de Jan Stobbaertslaan de schoolomgeving veiliger maken.

Maar slechts weinig chauffeurs respecteren de nieuwe weginrichting. Heel wat bestuurders blijven langsheen de pas geplaatste hekken rijden. “We zijn de voorbije drie schooldagen ter plekke geweest en we zijn op de hoogte van de moeilijkheden daar,” vertelt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van politiezone Brussel-Noord. “Wij hebben daarom een advies opgemaakt en dat aan de gemeente bezorgd.”

Schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen) laat weten dat het vaak even uitproberen is om te zien welke de beste oplossing voor welke locatie is. “Maar specifieke signalisatie, markering en paaltjes worden voorzien in de loop van volgende week.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni