© College van Schaarbeek | Het nieuwe circulatieplan zou de schoolomgeving veiliger moeten maken.

Knip in Stobbaertslaan moet schoolomgeving veiliger maken

Mats Buelinckx
10/05/2021

Vanaf 10 mei gaat er in de Stobbaertslaan in Schaarbeek een nieuw circulatieplan van start. “Dankzij een lussenplan waarbij de rijrichting van verschillende straten wordt aangepast, verhogen we de verkeersveiligheid in een buurt waar elke dag veel kinderen passeren.”

Het schepencollege van Schaarbeek besliste in maart al over een circulatieplan voor de Azaleawijk. Daar worden sinds het voorjaar van 2020 allerlei nieuwe opstellingen getest. De gemeente kiest voor een ‘lussenplan’ met de Azalea- en Eisenhowerlaan als éénrichtingsstraten voor auto’s en een duidelijk nieuw fietspad in okerkleur. De Madeliefjes- en Minnebronstraat blijven ook éénrichtingsstraten voor auto’s.

Twee fases

In de eerste fase wordt de schoolomgeving in de Stobbaertslaan opnieuw ingericht door middel van signaalborden, markeringen, paaltjes en bloembakken. In de tweede fase wordt het voetpad helemaal opnieuw aangelegd en wordt de focus gelegd op vergroening en een kwaliteitsvolle schoolomgeving.

Vandaag beginnen de aanpassingen op de Stobbaertslaan. “Ter hoogte van de scholen en kribbes wordt het autoverkeer ‘geknipt’; doorgaand verkeer zal er niet meer mogelijk zijn waarmee we de veiligheid van de schoolomgeving versterken,” vertelt schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen).

Politie ondersteuning

De lokale politie zal, samen met de gemeenschapswacht, de eerste dagen aanwezig zijn om ouders en buren te informeren over de nieuwe verkeerssituatie. “Een nieuw circulatieplan is altijd wat wennen en we zorgen voor begeleiding via onze stadsdiensten. De volgende weken houden we alles dus goed in het oog. Waar nodig sturen we bij,” aldus Byttebier.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie