1750 Steps 4

| Archiefbeeld

Koekelberg richt dropzones in voor deelsteps: 125 euro boete voor wildparkeren

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
10/07/2022

In de komende weken richt Koekelberg 22 dropzones in, waar je legaal je deelstep kan achterlaten. Doe je dat niet, dan krijgt de operator een boete van 125 euro, die hij op de klant kan verhalen. In de praktijk zal je je deelstep buiten die zones niet kunnen vergrendelen.

Omdat de strooisteps soms de vlotte doorgang voor voetgangers blokkeren, wil de gemeente Koekelberg meer orde op straat. "De inwerkingtreding van de Gewestelijke ordonnantie daarover loopt vertraging op, daarom hebben wij besloten een gemeentelijk reglement aan te nemen, net zoals Sint-Agatha-Berchem dat gedaan heeft", zegt burgemeester Ahmed Laaouej (PS) aan La Capitale.

Maar er is wel een verschil: in Sint-Agatha-Berchem moeten operatoren zoals Bolt en Lime 'maar' 25 euro betalen voor een slecht geparkeerde deelstep. In Koekelberg is dat 125 euro. Dat geld kan de operator dan weer doorrekenen aan de klant.

Maar misschien zal het zover niet komen, want de gebruiker zal de step eenvoudig niet kunnen vergrendelen buiten de dropzone, waardoor de teller en dus ook rekening blijft lopen.

De 22 dropzones zijn nog maar het begin, laat Laaouj nog weten. "Dat aantal kan snel omhoog gaan, want we willen het hele territorium bestrijken in functie van de noden van de gebruikers."

De invoering van het nieuwe reglement is voor een van de komende weken. "Van zodra de dropzones ingericht zijn", alsnog Laaouj.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni