| Verplichte dropzones voor deelsteps in Sint-Gillis.

Verplichte dropzones voor steps in Sint-Gillis vanaf 1 juli

RV
© BRUZZ
27/06/2023

Vanaf zaterdag 1 juli activeert de gemeente Sint-Gillis de verplichte dropzones voor deelsteps. Gebruikers die hun steps buiten deze specifieke zones willen parkeren, zullen hun reis niet kunnen onderbreken en moeten blijven betalen. En ook de operatoren zullen beboet worden voor verkeerd geparkeerde steps. Dat heeft de schepen van Mobiliteit, Catherine Morenville (Ecolo) dinsdag aangekondigd.

De steps zorgen voor flink wat overlast in de Brusselse straten. In afwachting van het besluit van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen), nemen verschillende gemeenten zelf maatregelen om het fenomeen van de 'strooisteps' aan banden te leggen.

Sint-Gillis heeft op haar gemeentelijke wegen 41 dropzones ingericht. Op de gewestwegen komen tegen begin volgend jaar 36 zones, waardoor de gemeente in totaal 77 dropzones zal tellen.

Naast zebrapaden

“We willen hiermee de voetpaden teruggeven aan de voetgangers en voorkomen dat mensen met een beperkte mobiliteit gehinderd worden door de strooisteps”, zegt Morenville.

De meeste dropzones kregen hun plaats vlak naast een zebrapad, waar volgens de wegcode geen auto’s mogen parkeren. “Op die manier verhogen we ook de veiligheid voor voetgangers”.

“Na de zomer volgt een evaluatie om te zien waar eventueel nog dropzones moeten bijkomen of welke overbodig zouden zijn”, besluit schepen Morenville.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni