1805 STEPPEN 21

250 dropzones voor deelsteps in Brussel tegen september

© Belga
23/05/2023

De Stad Brussel wil tegen september een 250-tal dropzones voor deelsteps in de Vijfhoek installeren. Dat zegt schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen).

De Brusselse regering verhoogt de inspanningen voor de reglementering van de deelsteps in de hoofdstad. Een ordonnantie die het project in wetgeving moet omzetten heeft begin deze maand een tweede lezing in het parlement doorstaan.

Daarbij moet vooral de uitbreiding van de "dropzones" voor deelsteps soelaas bieden tegen de problematiek van de wildgroei en het rondslingeren van de gedeelde steps. Het nieuwe systeem moet tegen begin volgend jaar volledig van kracht zijn over het hele grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Gemeenten die eerder klaar zijn met de dropzones, mogen al van start gaan met het project.

Schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen) zegt dat er vandaag in Brussel-Stad reeds 50 dropzones in de voetgangerszone en de vijfhoek werden geplaatst. Het is zijn bedoeling om tegen het einde van de zomer nog 200 dropzones ter beschikking te hebben. Op die manier kan de verplichte opruiming van de deelsteps operationeel worden.

De dropzones worden eerst en vooral voor en bij de metrostations geplaatst. Volgens schepen Dhondt moet Brussel-Stad om en bij de 400 dropzones installeren voor alle deelsteps die onder het bestuur vallen, maar die hoeven niet overal voorzien te worden.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni