Kritiek op gratis soldenparkeren

© Ivan Put
| Koopjes in de Nieuwstraat

Tijdens deze solden kan iedereen opnieuw gratis parkeren op de openbare parkeerplaatsen in de Vijfhoek. Dat is niet naar de zin van gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V).

Net als vorig jaar kunnen koopjesjagers dit jaar opnieuw gratis parkeren in de Vijfhoek. Die maatregel kon onder de vorige meerderheid op forse kritiek van de groene meerderheid rekenen.

Op de Brusselse gemeenteraad drukte gewestelijk staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) haar verwondering erover uit dat de maatregel niet werd afgeschaft door de groenen, die vandaag deel uitmaken van de meerderheid en de bevoegheid mobiliteit hebben. Ze wou ook weten of dit de laatste keer was.

Schepen van Mobiliteit Bart Dhondt legde uit dat de beslissing al dateert van de vorige meerderheid. Op de vraag of gratis soldenparkeren in de toekomst nog zal kunnen antwoordde hij niet letterlijk. “Deze meerderheid denkt niet dat gratis parkeren een goede mobiliteitsoplossing is," aldus Dhondt. "Schepen van Handel Fabian Maingain (Défi) en ik zullen nu onderzoeken welke alternatieven we kunnen aanbieden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?