awel merci

Kruidtuintunnel afgesloten door stokbrood etende voetganger

De tunnel was tien minuten afgesloten.

Automobilisten keken vrijdagmiddag raar op toen een voetganger door de Kruidtuintunnel wandelde. Dat meldt verkeersagentschap Brussel Mobiliteit, die de tunnel zo’n tien minuten heeft afgesloten voor verkeer. Volgens een ooggetuige gaat het om "een zigzaggende persoon die gebaren maakte en onderweg stukken stokbrood aan het eten was."

Soms wandelen er inderdaad verwarde mensen de tunnel in, bevestigt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. “Ze kunnen verward zijn van vanwege hun leeftijd of beschonken toestand. Andere keren gaat het om iemand die pech heeft en op zoek is naar hulp of benzine.”

In 2019 werden de Brusselse tunnels in totaal 23 keer afgesloten voor voetgangers. Ook fietsers gaan soms de tunnels in (10 keer vorig jaar) net als steppers (4 keer vorig jaar).

De hinder die automobilisten ondervinden hangt af van het moment van de dag waarop het incident plaatsvindt. Tijdens de spits zijn de gevolgen van een tijdelijke sluiting vaak groter. Rond het middaguur, zoals vrijdag, is er bijna geen hinder. In ieder geval duurt een incident als dit stukken minder lang dan een ongeval, zegt Paemen nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?