20190619 ZOOM Villo BRUZZ ACTUA 1667

| 1.800 fietsen worden elektrisch.

Lancering elektrische Villo licht vertraagd

JP
© BRUZZ
13/08/2019

Niet in de zomer maar pas eind september zal het Brusselse deelfietsensysteem Villo zijn elektrische fiets lanceren. Een technisch probleem ligt aan de basis van de vertraging.

Dat schrijft La Capitale en bevestigt algemeen directeur van JC Decaux, Jérôme Blanchevoye, aan BRUZZ. "Het is een fiets die nog niet bestaat, en het duurde langer dan verwacht om hem klaar te maken" verklaart hij. In totaal lanceert Villo vanaf eind september 1.800 elektrische fietsen, ongeveer een derde van de hele vloot.

De elektrische fietsen werken met een externe batterij ter grootte van een smartphone, die aan de fiets wordt bevestigd. De batterijen hebben een bereik van 30 minuten, in theorie een afstand van ongeveer 10 kilometer.

Eenmaal leeg, zal de batterij moeten worden opgeladen met een nieuwe generatie USBC-kabel. Dit doet de gebruiker zelf, in tegenstelling tot de fietsen van concurrent Billy Bike, waar een medewerker de fietsen oplaadt.

Het klassieke abonnement op Villo kost 34.70 euro per jaar. Het abonnement op e-Villo is iets duurder, en bedraagt 4,15 euro per maand, of 49,80 euro per jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Villo!, Billy Bike

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni