Gebruiker van het elektrische deelstepsysteem Tier aan een Villo!-station

| Gebruiker van het elektrische deelstepsysteem Tier aan een Villo!-station met deelfietsen.

Villo! lanceert nieuwe app én elektrische fiets

HD
© BRUZZ
13/06/2019

Het Brusselse deelfietsensysteem Villo! lanceert een eigen applicatie. De app is beschikbaar voor Iphone en Android en moet het lokaliseren en ontlenen van de Villo’s vergemakkelijken. De app gaat ook gepaard met de lancering van een nieuwe website.

De nieuwe applicatie geeft de gebruiker de mogelijkheid om zijn profiel te beheren, zich real time te abonneren en - vooral - fietsen te ontgrendelen. Daarvoor moet je wel je huidige pin-code aanvullen met '00'.

Je kan er ook jouw ritten en de kostprijs op raadplegen en, niet onbelangrijk, een station lokaliseren met beschikbare fietsen.

Er is ooit ook al een applicatie gelanceerd door reclame-exploitant JCDecaux voor de Villo!-fietsen, maar die was sterk verouderd en traag. De nieuwe app komt er als deel van een akkoord uit juli 2018 tussen ontslagnemend minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) en JCDecaux.

Elektrische fiets met draagbare batterij

In de loop van de zomer komt Villo! ook naar buiten met de e-Villo!, een elektrische fiets. Om die te mogen gebruiken moet je een supplement van 4.15 euro betalen per maand bovenop je gewone abonnement. Dan krijg je een eigen draagbare batterij die je zelf moet opladen en vastklikken op de fiets voor vertrek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Villo! , Pascal Smet , JCDecaux

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni