Leopold II-tunnel blijft tot lente 2022 's nachts gesloten

© PhotoNews

De langste tunnel van het land blijft tot de lente van 2022 's nachts dicht, tussen 22 en 6 uur, met uitzondering van de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag. Dat zegt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit aan BRUZZ.

De Leopold II-tunnel blijft 's nachts nog een poosje dicht. "We zijn momenteel de ruwbouw aan het afronden", zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "De zijwanden moeten nog afgewerkt worden. Eens dat dat achter de rug is, kunnen we aan de slag met de signalisatiewerken en alles wat met elektromechanica te maken heeft. We zitten zeker op schema", aldus Paemen.

Al klopt dat laatste niet helemaal. Volgens de planning van Brussel Mobiliteit was het einde van de werken voorzien voor juli 2021. De tunnel had dus al afgewerkt moeten zijn.

Die situatie veroorzaakt heel wat frustratie bij buurtbewoners. "In de wijken rond het Elisabethpark worden bewoners steeds bozer omwille van het nachtlawaai doordat alle autoverkeer richting Gent door de wijk passeert", klinkt het bij een van hen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?