| De Leopold II-tunnel in volle renovatie.

Leopold II-tunnel krijgt vrouwennaam in 2021

SG
© BRUZZ
07/03/2020

De Leopold II-tunnel, op dit moment in volle renovatie, krijgt volgend jaar een vrouwennaam. De hernoeming maakt deel uit van een groter project van de Brusselse regering om straat- en tunnelnamen te vervrouwelijken.

Van alle straten en tunnels in het Brussels gewest die naar een persoon zijn vernoemd, verwijst amper zes procent naar een vrouw. Dat kan beter, vindt ook de Brusselse regering. Wanneer de renovatiewerken in de Leopold II-tunnel af zijn, zal die dan ook worden omgedoopt tot een tunnel met een vrouwennaam.

“We gaan samenzitten met het middenveld en de commissie Gelijke Kansen en Vrouwenrechten om een lijst te maken met potentiële vrouwennamen voor de tunnel,” klinkt het bij Pieterjan Desmet, woordvoerder van minister voor Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). “Vervolgens zal de Brusselaar kunnen stemmen op wat voor hen de meest geschikte naam voor de tunnel lijkt.”

Pilootproject

Het initiatief maakt deel uit van een groter plan van de Brusselse regering om meer straatnamen te vernoemen naar vrouwen. “Dit is een pilootproject,” klinkt het verder. “In 2021 zullen we het verloop evalueren. Als het project succesvol is gieten we de structuur in een ordonnantie en kunnen we het toepassen wanneer we andere straatnamen veranderen.”

Een lijst met potentiële namen voor de Leopold II-tunnel konden we nog niet inkijken, “maar die zal spoedig volgen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Leopold II-tunnel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni