Leopold II-tunnel opnieuw open

© PhotoNews
| Heropening Leopold II-tunnel op maandag 3 september 2018 en de gevolgen daarvan voor het verkeer (archiefbeeld).
Updated: 29-10-2018 - 12:10

De Leopold II-tunnel was maandagochtend over de hele lengte en in beide richtingen afgesloten voor het autoverkeer. Problemen met de camerabewaking en een breuk in de glasvezelkabel zorgden voor de nodige verkeershinder. Omstreeks 12 uur ging de tunnel opnieuw open.

Technici waren sinds 8 uur bezig om het probleem met de defecte camera's op te lossen. Tijdens die herstellingen werd ook een breuk in een glasvezelkabel vastgesteld. "Die staat in voor de automatische incidentdetectie", zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

"We kunnen dus geen incidenten waarnemen. Die kabel is intussen wel gelast, maar moet nog gekalibreerd en getest worden." Dat verliep vrij vlot, waardoor de tunnel om 12 uur opnieuw open werd gesteld in beide richtingen.

De verkeershinder viel mee. "Gelukkig is het herfstvakantie en is de verkeershinder beperkt. Bovengronds is het wel wat drukker, maar al bij al valt het goed mee", zei Paemen. "De langste wachttijd bedroeg 20 minuten."

Technische defecten

Vorige week bleef de Reyers-centrumtunnel vier uur dicht. Ook toen waren de camera's uitgevallen na een stroomonderbreking.

Omdat ook de Belliardtunnel door een defecte ventilatie gesloten was, zorgde dat voor enorme verkeerschaos.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?